Er du typen, der foretrækker at have et jakkesæt på frem for joggingtøj eller almindeligt tøj? Eller er det dig, der hellere vil have et sæt joggingtøj på? Uanset hvad, så læs med i denne korte artikel, hvor vi ser nærmere på jakkesættet.

Historien bag

Jakkesættet, også kaldt habitten, stammer helt tilbage til 1666, hvor Charles II af England indførte en lov om, at adelen og den øvrige overklasse skulle bære en enkel sort vest, når de befandt sig i det offentlige rum. Det var dog først i 1800-tallet, jakkesættet som vi kender i dag opstod.

Sådan bæres jakkesættet i dag

I dag bæres jakkesættet oftest sammen med en skorte og eventuelt et slips eller en butterfly, hvis man skal skal til en bestemt lejlighed, hvor man skal være ekstra fint klædt på. I takt med det generelle modebillede er det også blevet populært at “dresse jakkesættet down”, dvs. at man eksempelvis tager et almindeligt par jeans på sammen med jakken fra jakkesættet, og man kan også vælge at tage en t-shirt på under jakken fra jakkesættet i stedet for en skjorte. Dette look tages både i brug i jobsituationer, i hverdagssituationer og i situationer, hvor et jakkesæt i sin klassiske forståelse kan være “for fint”.

jakkesæt

Der er dog stadig rigtig mange erhvervsmennesker, der vælger at tage det klassiske jakkesæt på hver eneste dag, og det kan der være flere grunde til. En af dem kan være, at de skal vise sig som seriøse mennesker, der tager deres arbejde seriøst, og på den måde vinder de lidt på deres autoritet. Andre gør det formentlig af gammel vane, idet det for nogle år siden var meget almindeligt, at alle mænd var iført habit. Endeligt er der sikkert også nogle, der bærer jakkesæt, fordi de synes, at det er det, der klæder dem bedst, og det de føler sig bedst tilpas i.