John Masters produkter, der blandt andet går under navnet Plan Organic, er udviklet gennem 20 år i USA af John Masters selv, og består både af økologiske luksusprodukter til krop og hår.

John Masters filosofi for alle de produkter han laver er:

“Kunststoffer har deres berettigelse, men ikke på og i kroppen. Hvorfor bruge skrappe kemikalier i shampooer, styling gels, fugtighedscremer og sæber? De blev skabt som billige erstatninger for naturlige sammensætninger, der gør et bedre job. Det er bedre for kroppen og miljøet at vende tilbage til kilden: Super Natural Botanicals.”

Denne filosofi har i 20 år dannet rammen for John Masters store produktion, som i dag er et af verdens absolut mest omfattende økologisk certificerede hår- og hudplejeserier. John Masters Organics er udviklet allerede inden økologi blev et verdenskendt fænomen, og har en helt enestående kvalitet og alsidighed. John Masters produkter er kendetegnet ved de meget høje og strenge kvalitetskrav til ingredienserne, ydeevnen og produktionen i sig selv. Om dette udtaler John Masters:

“Jeg ville ikke sætte mit navn på produkterne, hvis ikke jeg selv elskede dem”.

Bag om John Masters karriere

John Masters begyndte sin karriere tilbage i 70’erne i USA, hvor han arbejdede i Miamis og Manhattans førende saloner. I 80’erne var John Masters ry vokset og blevet så stort et navn inden for skønhedsverdenen, at han var blandt de mest eftertragtede i mode- og skønhedsbranchen. John Masters havde altid haft stor interesse i det der i dag er kendt som økologi, og han havde også en stor interesse i, hvordan man bedst kunne undgå sundhedsskadelige stoffer. Han ønskede at skabe en række økologiske luksus produkter, hvor der ikke var nogen sundhedsrisici var, når man inhalerede og arbejdede med dem i en salon hver dag. Med denne drøm påbegyndte John Masters for 20 år siden udviklingen af sin serie af produkter, med det personlige ønske om at fremstille renere og sundere alternativer til de typiske hår- og hudplejeprodukter.

I 1994 åbnede John Masters så den første ren-luft salon i verden. I SoHo i New York åbnede han nu dørene for den først salon nogensinde, hvor der udelukkende blev brugt ammoniak-fri hårfarve og ikke-giftige permanenter, hårspray og negleprodukter. Kort tid derefter introducerede John Masters en komplet serie af økologisk og parabene-fri hudpleje.