Frokostpausen er en vigtig del af arbejdsmiljøet i mange virksomheder, da det er her, at man som medarbejder har mulighed for at få en pause i løbet af arbejdsdagen og samtidig være social med sine kolleger. Især i små virksomheder, hvor man ofte arbejder tæt sammen, kan frokost være med til at styrke båndene mellem medarbejderne og øge sammenholdet i teamet. Mange tror fejlagtigt, at frokostordninger er noget, som er forbeholdt store virksomhed. Men det er langt fra sandt. Små virksomheder har også mulighed for at vælge frokostordningen til.

I dette indlæg kan du blive klogere på, hvorfor en frokostordning i små virksomheder kan være en god investering.

3 årsager til, at vælge en frokostordning små virksomheder

Der er  mange gode grunde til, at virksomheder generelt kan have fordel i at investere i en frokostordning til sine medarbejdere. For små virksomheder kan et lækkert måltid i pausen med kollegaerne særligt bidrage positivt.

1. En frokostordning styrker arbejdsmiljøet, trivslen og sammenholdet

Frokostpausen er det tidspunkt på arbejdsdagen, hvor man har mulighed for at sænke skuldrene og fokusere på andet end arbejdet. Hvis man som lille virksomhed vælger at give medarbejderne en frokostordning, kan det bidrage til at skabe en positiv og afslappet atmosfære på arbejdspladsen. Det giver medarbejderne en chance for at slappe af og være sammen med deres kolleger om andet end arbejdet. Det kan forbedre deres arbejdsmiljø og generelt øge deres trivsel på jobbet. Frokostordningen kan også være med til at styrke båndene mellem medarbejderne og øge sammenholdet i teamet. At være sammen om noget andet og samtidig have mulighed for at dele oplevelser uden for arbejdet kan bidrage til et stærkt sammenhold  og bidrage til en større følelse af samhørighed.

2. Bidrager til medarbejdernes sundhed

Frokostordninger er sunde og nærende. Ved at vælge en frokostordning i den lille virksomhed, bidrager man positivt til den enkelte medarbejders sundhed. En sund frokost er nemlig en vigtig del af en sund livsstil og et godt helbred. Det hjælper både på den fysiske sundhed og immunforsvaret, men også den mentale sundhed.

3. Bidrager til øget produktivitet i virksomheden

En sund frokost er et godt fundament for, at medarbejderne har et højt energiniveau og koncentrationen på den anden side af frokost. En god pause midt på dagen bidrager desuden til øget produktivitet og kreativitet blandt medarbejderne, hvilket gavner virksomheden og dens samlede produktivitet, effektivitet og de endelige resultater.