Det er nok de færreste af os, der ikke kender til det der med, at man godt gad smide et par kilo. For nogen drejer det sig om 2 eller 5 kilo, mens det for andre er en del mere. Ofte skyldes det dårlige motions- og kostvaner, men det kan også komme som følge af en sygdom og medicin. Nogen er også mere genetisk disponeret for overvægt end andre. Hvis man har mange kilo at tabe, kan man overveje en fedmeoperation. Der findes forskellige slags, som alle forsøger at give en den figur, man drømmer om. Alligevel er der mange, der ikke ønsker en fedmeoperation, fordi der som med alle andre operationer er en risiko forbundet med det. Desuden er der mange gange en lang restitutionstid, når man går ind og skærer i kroppen. Men faktisk findes der en form for fedmeoperation, der ikke kræver noget kirurgisk indgreb. På den måde kan man få effekten uden de mange risici og bivirkninger, der er forbundet med en fedmeoperation i den traditionelle forstand.

Fedmeoperation med maveballon

Gastriball er en form for fedmeoperation, der ikke kræver noget kirurgisk indgreb. Det går ud på, at man lægger en ”ballon” ind i mavesækken, der skal fylde noget af den ud. På den måde opnår man en bedre mæthedsfornemmelse, og man kommer naturligt til at spise mindre. Derfor taber man sig, når man gør brug af Gastriball. Ballonen er lavet af silikone og vil være fyldt med saltvand. Det er altså ikke noget kemisk eller farligt fremmedlegeme, der bliver lagt ind i kroppen, og der vil derfor ikke være nogen risiko forbundet med det. Ballonen vil man som oftest have liggende i maven i 6-12 måneder, alt efter hvilken type ballon man har. Over den tid vil man kunne nå at tabe sig mange kilo, uden at man behøver sulte sig selv eller spise efter strenge regler. Gastriball er altså en smart løsning, der har samme effekt som en fedmeoperation, men som ikke indbefatter et kirurgisk indgreb, mange smerter og en lang restitutionstid.

Opnå et vægttab, der varer ved

Det er for det meste muligt at tabe sig nogle kilo. Den helt store udfordring ligger i, at man skal have det til at vare ved. De fleste kure vil have en effekt, men så snart man går tilbage til at spise normalt, vil kiloene snige sig på igen. Derfor ligger tricket i at finde et vægttab, der varer ved. Gastriball vil naturligvis kun have en effekt, så længe den ligger i maven. Dog er en del af behandlingen også, at man får brugbar information og vejledning omkring kost og motion. Et forløb med en maveballon er altså ikke kun en fedmeoperation, der hjælper en med at tabe de overflødige kilo. Det er også en kickstart til en helt ny livsstil, hvor motion og god, sund mad er i fokus. Det betyder, at Gastriball kan være med til at give et vægttab, der varer ved.