Jeg har siden puberteten døjet med kraftig hårvækst på kroppen, hvilket jeg aldrig har været særlig glad for. Især min brystkasse og ryg er meget behåret, derfor har jeg altid været utrolig genert og flov når jeg skulle på stranden, svømmehallen eller andre mere intime situationer når jeg skulle have min trøje af.

Flovheden kan skyldes flere årsager bl.a. ser det ikke særligt pænt ud når man har for meget hår på brystkassen og især ryggen, ens krop ser meget pænere og muskuløs ud når man er glatbarberet på disse områder. Derudover er det også trenden i dag at mænd helst skal være glatbarberet over det meste af kroppen, det ser vi i både i de morderne film og modeblade, selvom det foreholdt sig omvendt i 60’erne og 70’erne hvor fx Sean Connery ikke var bleg for at flashe sin behåret brystkasse i de berømte James Bond film.

Mænd er dog i dag blevet meget mere bevidste omkring deres udseende og går også meget mere op i det, end før i tiden. Folk bruger tit udtrykket metroseksuelle omkring mænd som går meget op i deres udsende og velvære, dog vil jeg ikke selv betegne mig selv i den kategori, da jeg faktisk er meget tilbagelænet omkring dette område, men jeg har dog altid været irriteret og flov over min behårede krop.

Prøvet alverdens metoder

Jeg har prøvet utallige forskellige metoder for at fjerne min uønskede hårvækst, og jeg tror ikke at der det produkt eller metode som jeg ikke har prøvet, derfor vil jeg kort fortælle min mening om de forskellige produkters virkning og effekt.

Barbering med et barberblad er vel nok den mest kendte og anvendte metode for at fjerne uønsket hårvækst og denne metode har jeg da også gjort flittigt brug af, dog er skal man næsten dagligt barbere sig for at bibeholde det glatte og rene look, og derfor kan det være vældig irriterende at skulle stå dagligt i bruseren om morgen og bruge fem minutter ekstra på dette.

Hårfjerning med voks eller strips har jeg også gjort brug af, og jeg kan roligt sige at denne metode er den jeg mindst foretrækker da det er en utrolig smertefuld proces når man skal binde voksen fast til hårene, og fjerne den ved at rive den med ud ved rødderne(AV!). Samtidig med at man skal være utrolig varsom med at man ikke forbrænder sig når man påføre sig den varme voks. Dog kan man også bruge de lidt mere moderne strips hvor man ikke skal varme noget voks op, dog er denne metode mindst ligeså smertefuld.

Kemiske hårfjerningsmidler såsom cremer og skum har jeg også prøvet, dog syntes jeg denne metode er særdeles ineffektiv, da mange af hårene mange gange ikke kommer med. Samtidig med at der en risiko for at ætse huden, hvis man kommer til at lade produktet blive for længe på det område man har påført cremen eller skum.

Laserbehandling er svaret

Jeg valgte derfor at tage til et privathospital for at få foretaget hårfjerning med laser, da jeg ikke havde haft succes med nogle af de andre metoder. Jeg havde nemlig læst mig frem til at hårfjerning med laser kan have en varig effekt, hvis man får foretaget tre-fire behandlinger, og bare med en laserbehandling kan man regne med at hårene forsvinder i 9-24 måneder. Efter en gratis forundersøgelse hvor mine hår og hudtype blev analyseret således at jeg kunne få netop den behandling der passede til mig, kom jeg igen ugen efter for at få foretaget min hårfjernings behandling.

I dag har jeg så en hårfri brystkasse og ryg, hvilket jeg er utrolig glad for, jeg har fået meget mere selvtillid, og kan næsten ikke vente til at sommeren kommer!