En ulykke kommer sjældent alene, siger de. En sorg kommer sjældent uden bagage. Når en tragisk hændelse som dødsfald påfalder pårørende, så har de nærmeste sjældent tid til at fordybe sig i en sorg, fordi praktik og pligter presser på. Sorgen i en skilsmisse kan føles lige så. Det er individuelt, hvilke praktiske spørgsmål eller problemstillinger, man står i, og for nogen kan overblikket overskygges af sorg. Derfor kan det være en stor hjælp at få rådgivning og sparring fra en part, som ikke er følelsesmæssigt involveret og har kvalifikationerne til at besvare dine spørgsmål eller løse dine problemer i samarbejde med dig. Ved at opsøge en specialist i skilsmisse, kan du blive rådgivet om, hvordan du bør forholde dig. 

Er der børn involveret, så kan du/I med stor fordel benytte jer af en skilsmisseadvokat, så I er garanteret, at alle parter kommer så skånsomt gennem skilsmissen. Der er flere aspekter, man bør tage med sig, når et barn er involveret i en skilsmisse. 

Forbered jer godt på samtalen

  • Det er bedst og mest trygt for jeres barn, hvis begge forældre er til stede, når samtalen om skilsmissen skal finde sted.
  • Hvis det er muligt, så sørg for at barnet ved besked i god tid, særligt før nogen er flyttet væk fra den fælles adresse. Et barn har godt af at få tid og ro til at forstå, hvordan familieforholdene forandres og mulighed for at kunne stille spørgsmål til begge forældre.
  • Det er vigtigt, at barnets behov er i fokus, når samtalen finder sted. Sørg for at få talt med nogen inden, du fortæller dit barn det, så er der større sandsynlighed for, at du kan have dine følelser i kontrol.
  • Det er meget vigtigt at understrege, at skilsmissen ikke er barnets skyld. Det kan med fordel gentages adskillige gange.
  • Uddyb og forklar tydeligt, hvilke forandringer barnet vil opleve og hvad en skilsmisse betyder.
  • Lad barnet reagere og vis, at I som forældre kan rumme reaktionen. 
  • Spørg gerne dit barn om uddybende spørgsmål i forhold til, hvordan barnet har det og sikre jer, at barnet har mulighed for at stille jer uddybende spørgsmål. 

Professionel hjælp

Der er også andre aspekter i en skilsmisse, som en professionel udefra kan hjælpe dig. Det kan være rådgivning til, hvordan forældremyndigheden skal håndteres, hvem der skal have barnets bopæl og hvordan økonomien skal foregå. Hvis det er alt for uoverskueligt for dig at få styr på, og du ikke kender nogen, som har erfaringen til at hjælpe dig, kan en professionel sparring hos en skilsmisseadvokat gøre sorgen og forløbet meget nemmere.