Brystforstørrelse med silikoneimplantater
I Danmark og Norden generelt er brystforstørrelser (BFO) hyppigst foretaget med brystimplantater af silikone. Faktisk er 90 % af alle brystforstørrelser foretaget med silikoneimplantater. Disse implantater indeholder en bestemt type silikonegele, og er af en meget elastisk karakter, der minder om ægte brystvæv, hvorfor silikoneimplantater har været det foretrukne i over 45 år.

Det er dog ikke muligt at fylde implantatet med ny silikone, hvis silikoneimplantatet går i stykker. Det frie silikoneimplantat forbliver oftest under brystet, men den kan risikere at vandre, hvilket kan resultere i silikoneknuder i brystet. Men efter mange store og forsvarlige undersøgelser, er der endnu ikke fundet tegn på sundhedsfarlige bivirkninger ved silikoneimplantater.

Brystimplantater indeholdende silikonegele kan både fås med en ru og glat overflade.
Hvilken type snit skal du vælge, når du skal have lavet silikonebryster?

Dine brystimplantater kan enten lægges ind igennem et snit i yderkanten af brystvorten, eller de kan sættes ind via armhulen, hvor arret vil være skjult i armhulen. Det mest almindelige er dog, at implantaterne lægges ind i folden lige under brystet.

Hvorhenne det ar du får i forbindelse med en brystforstørrelse ender med at blive placeret afhænger af, hvilken af den teknik der er mulig i forhold til lige præcis din anatomi samt dine ønsker til brystforstørrelsen. Det mest ukomplicerede indgreb er at indlægge implantaterne ved at gå ind gennem brystfolden under dit bryst.

En placering via snit i brystvorte kan dog virke mere naturlig, hvis patienten har tendens til at danne pæne ar. Til gengæld er der større risiko for at skade nerver og dermed skabe føleforstyrrelser i brystvorten. I meget sjældne tilfælde kan blodforsyningen til brystvorten afbrydes og ende med at give vævsdød.

Ved placering igennem armhulen får selve brystet ingen synlige ar, da arret vil blive placeret i armhulen. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at benytte denne adgang igen ved en eventuel senere operation.