Når jeg køber ind, vælger jeg altid økologiske fødevarer. Økologi er utroligt vigtigt for mig. Jeg ønsker ikke at udsætte min krop for sprøjtegift, konserveringsmiddel og andre kunstige og ulækre stoffer, der er usundt for mig.

Økologiske fødevarer er nogle lidt dyrere i indkøb, men det er helt klart min personlige mening at det er pengene værd. Det er sundere, mere naturligt, og jeg synes faktisk også at man kan smage forskel. Langt det meste jeg køber er økologisk. Især fødevarer, men faktisk ejer jeg også en del økologisk hudpleje, hårpleje og make-up. Det er lige det, der er så skønt ved økologi: Man blive smuk både udenpå og indeni. Sundt er smukt og smukt er sundt, ja, det er altså min mening.

Mandelmel

Et af mine yndlingsprodukter inden for økologiske fødevare er det dejlige mandelmel. Det har jeg altid i mit skab, da jeg hellere vil bruge det end almindelig hvedemel. Jeg køber dette, fedtreducerede mandelmel, så jeg kan holde den slanke linje, samtidig med at jeg nyder et økologisk måltid.

Mandelmel er fantastisk, da det ikke har ret mange kulhydrater, men derimod har masser af proteiner, der kan hjælpe en med at opbygge muskelmasse. Mandelmel er også sprængfyldt med vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter. Kender du en glutenallergi, kan vedkommende også spise med: Mandelmel er nemlig glutenfrit fra naturens side.

Hvis du enten ikke kan spise hvedemel, eller bare foretrækker at lade være, kan du sagtens skifte det ud med det sundere, affedtede mandelmel. Når de fjerner fedtet fra mandelmel, kan de fjerne helt op til 80 %, hehe, gid jeg lige kunne komme i deres malemaskine. Ej, det er selvfølgelig kun for sjovt.

Man kan bruge mandelmel til rigtig mange af de ting, som man bruger sit hvedemel til. Det er meget anvendeligt i både bagning og almen madlavning for de mennesker, der ønsker at leve og spise sundere. Det får heller ikke blodsukkeret til at svinge så kraftigt, så hvis man har problemer med sit blodsukker, er mandelmel også rigtigt godt. Svinger ens blodsukker mindre, får man et mere jævnt humør, og det er også lettere at holde sig sundt slank.

Du behøver dog ikke give afkald på næring, fordi du vælger mandelmel. Det er nemlig smadder nærende, det har bare færre kulhydrater og kalorier. Samtidigt er de gode fedtsyrer, som vi kender fra mandler, stadig til stede i mandelmel, der er bare ikke lige så meget af det, hvilket er en god ting, da fedt (også den sunde slags) kun bør indtages i moderate mængder. Det er også fjernelsen af fedt, der gør mandelmel så bagevenligt. Så det skal bare op i bageskålen sammen med dine andre økologiske varer.

Mandelmel kan holde sig i et helt år, hvis man lader det blive i posen, så det gør ikke så meget, at det koster lidt ekstra.